José Ignacio exclusieve badplaats in Uruguay

José Ignacio
Het prachtige natuurlijke kustgebied is het decor van één van de meest exclusieve badplaatsen in Uruguay, genaamd José Ignacio en dat op slechts 35 kilometer van het bekende Punta del Este.
Met ongerepte stranden in een natuurlijke omgeving, werd dit rustige vissersdorp de rustplaats van beroemde artiesten en grote namen uit de showbizz. De sfeer is ontspannen, chique, mondain en bohemien tegelijk.
De vuurtoren, de ecologische rijkdom en een uitstekende keuken zijn een aantal van de componenten, die bepalend zijn voor José Ignacio.
De veiligheid in José Ignacio, is de belangrijkste voorwaarde voor toeristen met een hoge koopkracht en de veiligheid is en wordt gegarandeerd in Uruguay, maar bovenal in José Ignacio. Gedurende de eerste twee weken van januari is er versterkte politie inzet, om de rust en veiligheid te garanderen.
Op de stranden Brava en Mansa zijn strandwachten aanwezig, Mansa is veilig voor kinderen om te zwemmen, voor niet geoefende zwemmers is Brava niet aanbevolen.
Wanneer kunt u het beste José Ignacio bezoeken?
Tussen 26 december en 10 januari wordt het vissersdorp gevuld met rijke en beroemde toeristen, die willen genieten van de stranden en de chique badplaats van Uruguay. Speciale evenementen en exclusieve feesten tijdens die eerste dagen van januari zorgen voor een unieke sfeer, echter zonder verlies van de stijl en veel rustiger dan in Punta del Este. In de tweede helft van januari, maar vooral in februari dalen dan al de prijzen. In de herfst en winter is het dorp bijna verlaten, er wonen nog zo'n 200 mensen. Sommige accommodaties en restaurants zijn ook open in het laagseizoen, een perfecte gelegenheid om weg te komen van alles en te ontspannen.
U kunt José Ignacio het beste bereiken met uw huurauto. Neem vanaf Montevideo, Route Interbalnearia naar Punta del Este en vervolgens route 10, deze weg leidt u naar de ingang van de badplaats, daar neemt u vervolgens de weg Eugenio Martinez Saiz, om in het centrum te geraken.
Natuurlijk kunt u ook gewoon de bus nemen, vanuit Maldonado (CODESA) via Punta del Este naar José Ignacio. U kunt ook gewoon instappen in Punta del Este. Vanaf het busstation Terminal Tres Cruces in Montevideo bieden de maatschappijen Cot en Copsa diensten aan tot aan José Ignacio.
Booking.com