Auto huren Montevideo

Montevideo is een van de belangrijkste toeristische attracties in Uruguay en tevens hoofdstad van het land in Zuid-Amerika. Montevideo ontvangt jaarlijks vele toeristen uit de hele wereld.
Hoewel het openbaar vervoer in Montevideo erg goed is, maar wilt u toch onafhankelijker zijn dan is het huren van een auto in Montevideo een goede optie. Als u eenmaal een huurauto tot u beschikking hebt kunt u ook gemakkelijk een bezoek brengen aan Colonia del Sacramento, Punta del Este of de stranden van Rocha.

Om een ​​auto te huren in Montevideo heeft u voldoende aan een paspoort, tenminste 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een internationale creditcard, die u moet gebruiken als onderpand voor de huur. De meest auto verhuurbedrijven beschikken over een website, zodat u reeds vooraf kunt reserveren. Daarmee kunt u kosten en tijd besparen als u eenmaal bent aangekomen in Montevideo. Het is veel handiger en goedkoper dan het huren op het laatste moment, daarnaast heeft u de zekerheid van het gekozen voertuig.
Alcohol in het verkeer is verboden en er geldt een nultolerantiebeleid. In de wijken zoals Centro, Ciudad Vieja, Punta Carretas en Pocitos vindt u eenvoudig betaalde parkeerplaatsen in de straat. Er zijn veilige privé-parkeerplaatsen in het centrum (Centro) en in de oude stad (Ciudad Vieja).
In Montevideo moet u ook  goed rekening houden met het overige verkeer, er zijn een groot aantal motoren en fietsen.

Er zijn in Montevideo meerdere autoverhuurbedrijven.

Europcar: Boulevard Artigas 1875
Telefoon: 24010575.
Puerto de Montevideo
Telefoon: 6846447.

Budget
Victor Soliño S/N, tegenover hotel Sheraton.
Telefoon: 2712 2020.

Redmulticar
Colonia 1227, tussen Yi en Cuareim
Telefoon: 2902-2555.

Avis
Yaguaron 1421
Telefoon:1700
Booking.com