Kamperen in Uruguay

Camping El Cocal
De Uruguayanen houden van kamperen. In elk departement in Uruguazijn er tal van meer of minder bekende campings, wild kamperen is ook geen enkel probleem. In één van de vele zoetwater rivieren, die dwars door het kleine land aan de Rio de la Plata lopen kan men zich rustig opfrissen op een wilde camping. Wil je kamperen aan zee, kun je naar de prachtige plaats El Cocal in het Departement Rocha gaan.
Op de camping in El Cocal geniet je van de ongerepte natuur. De ingang van de camping ligt ongeveer 4 km van de Routa 10 en ongeveer 4 km van de dichtstbijzijnde kleinere Balneario La Esmeralda precies bij km 273.3 km. Eenmaal aangekomen, kunt u rekenen op een aantal vierkante kilometer groot gebied en genieten van een prachtig duinlandschap. U kunt kamperen in een schaduwrijke plek onder de acacia bomen. In de eerste twee weken van januari (het hoofdseizoen) is het iets drukker, buiten deze periode  kun je je tent opzetten waar je maar wilt.  Eenvoudige sanitaire voorzieningen kun je vinden op de centrale plaats. Wie niet zelf wil koken,  kan eten in het restaurant gelegen op het hoogste punt van de camping. Alle maaltijden worden door de koks zelf bereid en een grote sappige stuk vlees van de grill is niet te versmaden. Het uitzicht vanuit het restaurant is ongeëvenaard. Bij gunstige omstandigheden kun je kijken tot de vuurtoren van Cabo Polonio. Op de camping is zelfs WiFi aanwezig. De camping is inmiddels bekend bij Argentijnen, Brazilianen, Colombianen en Europeanen, die aan de drukte van de populaire Uruguayaanse badplaatsen aan  de Atlantische kust willen ontsnappen.  Soms is er live muziek, echter zonder dat de rust wordt aangetast.
Hoe bereik je El Cocal ? Vanuit Brazilië via Chuy, vanuit Montevideo neem je de bus vanaf  het busstation Tres Cruces. De prijs  van een ticket ongeveer 350 Uruguayaanse pesos. Afstand naar Aguas Dulces (10 km), Barra de Valizas (16km) en Cabo Polonio (24 km). Is het duur?. De prijzen liggen  tussen 9 en 10 USD per persoon per dag. Men kan ook een soort cabaña huren voor 45 USD per dag , een cabaña is geschikt voor maximaal 4 personen.
Booking.com