Duiken in Uruguay

Als u de zeebodem wilt verkennen in Uruguay, heeft u verschillende opties om te duiken.  Van west naar oost, liggen vele duikplaatsen aan de Uruguayaanse kust. Er zijn diverse duikscholen, die cursussen aanbieden op internationale niveau afgerond met het PADI certificaat. Daarnaast organiseren ze duik trips naar de plekken van het land.
Wat zijn nu de beste duikplekken van Uruguay?




  • De steengroeve El Terrible ( de verschrikkelijke) is gelegen op 30 kilometer ten noorden van de stad Salto, aan de rechter oever van het meer Salto Grande. Vanwege de nabijheid van Buenos Aires, is het een favoriete plek voor Argentijnse scholen, het gebied is vanwege de omstandigheden uitermate geschikt voor beginners. De groeves zijn verdeeld in: "El Terrible Chica"  (twee hectare, maximale diepte van 2 meter) en "El Terrible" Grande (voor de meer avontuurlijke duikers, totaal 6 hectare en 13 meter diep). De zichtbaarheid is ongeveer 3 tot 8 meter. Met een beetje geluk kunt u zonnebaars, brasem, meerval en schildpadden zien. Vanuit de Argentijnse stad Concordia kunt u via de brug Puente Internacional de la Represa de Salto Grande het gebied bereiken.
  • Isla de Lobos is een zeer populaire duikplek nabij Punta del Este, hier heeft u de exotische belevenis om te zwemmen met de zeeleeuwen. Het eiland is de thuisbasis van meer dan 200 duizend exemplaren van deze zoogdieren. Tijdens het duiken krijgt u een totaal andere indruk van deze vriendelijke zeeleeuwen. U moet zich echter aan de regels houden en dat betekent dat u 30 meter uit de kust moet blijven. Blijf op een diepte tot zes minder, gaat u dieper zult u er steeds minder waarnemen, doordat het gezichtsvermogen beduidend minder wordt. Veel duikscholen hebben Isla de Lobos in hun programma opgenomen.
  • Punta Ballena, dit gebied met diverse grotten is erg attractief  met een verscheidenheid aan aquatische soorten (krabben, schildpadden, slakken, mosselen, brasem, tong). Het gebied is veilig en een gemiddelde diepte van acht meter.
  • Cantera de Ferrando, dit interessante gebied is gelegen op slechts drie kilometer van Colonia. Het zeer heldere water met een hoge zichtbaarheid en een overvloed aan vis, is ook ideaal om te snorkelen.
  • Cantera del Cerro Carmelo, granieten steengroeven met een diepte van maximaal 30 meter, schoon en helder water en uitermate geschikt ook om te leren duiken.
  • Wrak duiken langs de kust van Rocha is een heel andere duik ervaring. Het duiken naar schatten van de historische scheepswrakken geeft een heel andere spanning. Sommige duikscholen maken uitstapjes naar La Pedrera en Cabo Polonio, om het mysterie van de gezonken scheepswrakken te ontrafelen.
  • Punta Fría, vanaf de pier van Stella Maris 500 meter zuidwaarts naar de haven van Piriapolis, gemakkelijk toegankelijk en ideaal om te leren duiken in open water. De diepte is gemiddeld 5 meter. De pier vindt u ter hoogte van kilometer 98 van de Ruta Interbalnearia.
Booking.com