Top 3 bezienswaardigheden Uruguay

Palacio Salvo
De top 3 bezienswaardigheden in Uruguay trekken ieder jaar meer toeristen. Vooral in de zomermaanden is het er erg druk. Uruguay is gezegend met tal van prachtige witte zandstranden, monumenten en erg veel groen. De grote steden van Uruguay zijn Montevideo, Punta del Este, Colonia del Sacramento, Punta del Diablo en Salto. Montevideo is de hoofdstad van Uruguay en Punta del Este het zomerverblijf voor Argentijnen. Punta del Este is bekend vanwege haar stranden en de uitgaansmogelijkheden. De meest bezochte plaatsen in Punta del Este is de bekende hand op het strand van playa Brava, Casapueblo en Isla de Lobos (eiland van de zeeleeuwen).
Colonia del Sacramento kent vele restaurants, bars en een prima nachtleven.
Aguas Dulces is een vissersdorp in de provincie Rocha en natuurlijk bekende vanwege de heerlijke visgerechten. De thermale baden van Dayman in het noordwesten van Uruguay zijn een populaire bestemming. Andere niet te missen bezienswaardigheden zijn: Punta Colorada, Centenario Stadium, Laguna del Sauce, Palacio Taranco, Montevideo Metropolitan Cathedral, Uruguay Plaza Independencia, Laguna del Sauce en het Juan Manuel Blanes Museum.
De top 3 bezienswaardigheden in Uruguay bestaat uit.

  1. Het Palacio Salvo staat imposant als een van de blikvangers van Montevideo. Het Palacio Salvo wordt gekenmerkt door zijn Italiaanse gotische stijl, klassiek en neo romantische invloeden. Bezoekers aan het paleis, het grootste gebouw uit de tijd, tonen gemengde reacties van verheugd tot walging over de macabere architectuur. Het gebouw werd eigenlijk gebouwd met een visie van een luxe hotel, dat doel kon echter nooit worden bereikt.
  2. Casapueblo is een eerbetoon aan Carlos "Carlitos" Miguel Páez Rodríguez, de zoon van de Uruguayaanse kunstenaar Carlos Páez Vilaró, die gelukkig de crash van de (Fuerza Aerea Uruguaya) FAU Vlucht 571 overleefde.  Het is de thuisbasis van een kunstgalerie, museum en het Hotel Casapueblo. Deze negen verdiepingen tellende gebouw lijkt op de witte gebouwen in Santorini. Gebouwd in adobe stijl (geen rechte lijnen en hoeken), is het een groot museum. Er is zelfs een café op het terras, de zogenaamde Las Terrazas kent prachtige vergezichten, maar uit eigen ervaring vond ik de zonsondergang spectaculair. Het museum kent prachtige werken van schilders uit de regio. Carloz Páez Vilaró overleedt op 24 februari 2014, hij werd negentig jaar.
  3. Het Estadio Centenario is de thuisbasis van het nationale voetbal team van Uruguay. De eerste steen van het stadion werd gelegd in het jaar 1929. In gebruik genomen werd het op 18 juli 1930 tijdens de WK 1930, het eerste officiële wereldkampioen in Uruguay. Uruguay en Argentinië hebben zich inmiddels kandidaat gesteld om het toernooi 100 jaar later in het jaar 2030 te mogen organiseren.  Aanvankelijk had het stadion 100.000 zitplaatsen, er worden nog steeds internationale wedstrijden gehouden.
Booking.com