Cuchilla Alta natuur en rust in Uruguay

Cuchilla Alta
Cuchilla Alta is de perfecte balans tussen natuur, rust en zomerse beleving in Uruguay. De badplaats Cuchilla Alta is gelegen aan de Goudkust van Uruguay (Costa de Oro), met een prachtig uitzicht op zee, een goede service en entertainment voor het hele gezin.
Cuchilla Alta is een van de klassieke bestemmingen aan de Costa de Oro en inmiddels een van de belangrijkste badplaatsen van Uruguay zonder aan de authenticiteit te hebben ingeboet. Prachtige foto's kunt u maken met vergezichten tot aan Piriápolis.
Wat kunt u nu allemaal doen in Cuchilla Alta? Allereerst natuurlijk strand, Cuchilla Alta beschikt over een baai van meer dan drie kilometer. Het uitzicht is geweldig vanaf elk punt langs de waterkant. De zee is erg groen, met gevarieerde golven, een rustig gedeelte en een wilder gedeelte uitermate geschikt voor surfers. Het zandstrand wordt ook nog gekenmerkt door allerlei rots formaties, waar vissers graag vertoeven, maar waar ook diverse watersporten worden beoefend.
El Chorro is een van de kenmerkende punten van de badplaats, een stroom zoet water dat afkomstig is van rotsen, vindt haar weg over het strand tegenover de vissershaven. Tijdens de warme dagen is het gebruikelijk, dat de toeristen zich eerst afkoelen in deze zoet water stroom, voordat ze het strand betreden. Plaza del Ancla is het centrale plein in Cuchilla Alta, waar een oude anker het plein symboliseert. Rondom het plein zijn winkelstraten en restaurants geconcentreerd.
Club Náutico is geliefd bij vissers en watersporters. 's Nachts is er een pub en een discotheek, natuurlijk populaire trefpunten voor jongeren.
Cuchilla Alta is gelegen aan de bekende Ruta Interbalnearia, ter hoogte van kilometer 72. Vanuit Mondevideo met de auto neemt u eenvoudig de route naar het oosten. La Avenida Artigas is de straat, die leidt naar het centrum van de badplaats. Vanaf het busstation Terminal Tres Cruces in Montevideo neemt u buslijn 712 (Copsa). U kunt ook een van de bussen nemen met bestemming Punta del Este (Copsa of COT), stap dan uit bij de ingang van de badplaats.
Nog kort een tip. Aan de eerder genoemde Ruta Interbalnearia ligt ter hoogte van kilometer 70,5, de plaats Biarritz.  Biarritz is door de aanwezige golven een ideale surfbestemming. Het witte zand, het groene berglandschap en de mooie zonsondergangen maken het compleet. U kunt er een dagexcursie van maken, maar er worden ook huizen te huur aangeboden. Biarritz ligt op zo'n 30 kilometer van Piriápolis en met de bus bent u er in een half uur.
Booking.com