El Fortín rustige badplaats in Uruguay

El Fortín is een rustige en rustieke badplaats aan de goudkust van Canelones in Uruguay. Ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord voor de vakantie. El Fortín is bekend om zijn leuke huizen, de bomen die voor veel schaduw zorgen en een uitstekend zandstrand aan de Rio de la Plata. El Fortín biedt een goede service en diverse overnachtingsmogelijkheden (laagbouw).
Hoewel er in de zomer enkele duizenden bezoekers komen naar El Fortín, is het een perfecte plek voor rust, genieten met de familie en contact met de natuur. El Fortín ligt tussen Marindia en Villa Argentina, op slechts enkele minuten van Atlántida.
De dichte bossen en de geringe bebouwing is eigenlijk de grootste attractie van El Fortín. Zowel in de zomermaanden maar ook in het naseizoen, is een ecologische wandeling door de straten van de badplaats een optie. De huizen en bungalows die te huur worden aangeboden liggen te midden van de bossen. Het strand van El Fortín is veel meer verlaten dan in andere badplaatsen gelegen aan de Costa de Oro (goudkust). Hosteria El Fortin de Santa Rosa, gebouwd in het jaar 1933, wordt gekenmerkt door een schilderachtige koloniale stijl, twee oude kanonnen bewaken de ingang. U kunt er niet alleen prima verblijven, maar ook culinair laten verwennen in restaurant Virrey, daarnaast is er nog een evenementenzaal. Het klassieke volle maan festival wordt jaarlijks gehouden in El Fortín.
De Hostería is het hele jaar geopend, ideaal voor een romantisch uitstapje in de weekend ook in de koude maanden juni, juli en augustus. De winter is ook het seizoen van de pejerrey (vis), de badplaats wordt dan druk bezocht door sportvissers. De grot van Santa Rosa de Lima is een andere attractie die het hele jaar door kan worden bezocht.
U kunt El Fortín gemakkelijk bereiken met de auto (km 41,50 Ruta Interbalnearia), vanaf het busstation Río Branco, vertrekken meerdere buslijnen naar de badplaats. Eenmaal aangekomen kunt u de plaats te voet of met de fiets verkennen.
Natuurlijk zijn de zomermaanden bij uitstek geschikt om te genieten van het strand, maar ook in de wintermaanden is het goed toeven in El Fortín. In het hoogseizoen betaald u voor een goed uitgerust huisje ongeveer USD 1000 voor twee weken.
Booking.com