Minas Uruguay

De stad Minas in Uruguay is de departementale hoofdstad van Lavalleja. Minas ligt verscholen tussen de bergen van Minas en Carapé. Het gebied wordt gekenmerkt door een landschap van glooiende heuvels, de vegetatie, de rijkdom aan flora en fauna vormen een idyllische omgeving voor de lichamelijke en geestelijke genot.

Vissen, jagen, deltavliegen en varen op rivieren en meren maken deel uit van het diverse toeristische aanbod in dit unieke gebied in Zuid-Amerika.

In de stad Minas wonen zo'n 40.000 inwoners. De belangrijkste bron van inkomen van het departement Lavalleja is de landbouw, hoewel er o.a. ook koper en marmer wordt gewonnen. 
Het mineraalwater (Salus) dat haar oorsprong vindt in het Minas gebergte en de houtproductie spelen een belangrijke rol in het departement.

Wat kunt u doen in Minas? 

Het Salus park is gelegen nabij km 109,5 van Route 8, op 10 km van Minas, is een bos met o.a. vele dennen, die voor een heerlijke schaduw zorgen en daarmee een ideal plek vormen om te wandelen. Varens en rozen vormen een prachtig beeld tijdens uw wandeling.

De Cerro Arequita is een granieten heuvel van vulkanische oorsprong, met een hoogte van 230 meter. Het heeft een ruime grot, de Grot Colón, omgeven door een inheems bos, dat toeristen trekt uit de hele wereld. Ik heb de grot zelf zo'n 10 jaar geleden bezocht.  U kunt de grot onder begeleiding bezichtigen en er is tevens een restaurant.

Salto del Penitente, gelegen op 25 kilometer van de stad Minas biedt deze waterval (> 20 meter hoog) een ideale setting voor een picknick te midden van een prachtig natuurlandschap.

Het gehele gebied kunt u goed verkennen vanuit Piriápolis dat op 60 km is gelegen.
Booking.com