Backpacking Punta del Este Uruguay

Punta del Este in Uruguay staat bekend als een bestemming waar luxe hotels, villa's en appartementen ruimschoots aanwezig zijn. Degene die echter op vakantie wil naar Uruguay en onvoldoende budget heeft om te overnachten in de vele vijfsterrenhotels, niet getreurd Uruguay Punta del Este heeft ook een groot aantal hostels, een goedkopere overnachtingsmogelijkheid vooral erg geliefd bij jongeren.

De klassieke backpackers zijn bijna 100% buitenlanders, met hun grote veelal zware bagage verblijven zij vaak enkele dagen in Uruguay, omdat de route die ze afleggen en de vele landen en steden die ze bezoeken behoorlijk lang is. De backpackers komen uit Italië, Frankrijk, Spanje, Israël, Kroatië, Argentinië, Brazilië en Chili, maar natuurlijk ontbreken Nederlanders en Belgen niet in het rijtje.

Het fenomeen backpacken groeit nog steeds, natuurlijk vooral in het departement Rocha, zoals in La Pedrera en Punta del Diablo. In Punta del Este zijn inmiddels 35 hostels en aantal groeit jaarlijks.
Een van de klassiekers van het schiereiland op slechts 200 meter van het strand Playa Brava, is F&F hostel geopend in 2008 en 19 kamers, 8 daarvan zijn privé kamers (USD 100 per nacht), de overige 11 kamers worden gedeeld en kosten USD 30 per nacht. Dit hostel beschikt over diverse voorzieningen: zwembad, een terras met tafels, bar en restaurant waar het ontbijt en de lunch wordt geserveerd. In de avond regelmatig live muziek en pool feesten. De gasten kunnen tegen betaling van USD 20 ook surflessen nemen.

El viajero is een ander hostel, gelegen in de buurt van de vijf vingers die op het strand uit het zand steken. Het beschikt over 15 kamers, 7 kamers USD 130 per nacht en 8 gedeeld USD 40 per nacht. De privé kamers hebben kabel tv en een uitgebreid ontbijt.

Dichtbij Gorleo ligt Tas d viaje sinds acht jaar, het beschikt over 14 kamers, 8 gedeeld en 6 privé kamers.  De kostprijs varieert van USD 28 tot USD 120. 

Zoals u kunt zien kunt u ook een budget vakantie houden in Punta del Este.
Booking.com